Recept: Cake Flour

I bl.a. amerikanska recept så kan du stöta på ingrediensen Cake Flour. Jag vill visa på hur enkelt det är att göra sitt eget Cake Flour så att man inte längre behöver undvika vissa recept. Bra va?😉

Cake Flour

1 cup (2,36dl ) vetemjöl

2 msk majsstärkelse/maizena (cornstarch och maize cornflour på engelska)

 

Gör så här:

Mät upp en cup mjöl och ta sedan bort 2 msk och lägg tillbaka i påsen.

Mät upp 2 msk majsstärkelse och häll tillsammans med mjölet i en mjölsikt eller sil.

Sikta ner i en skål. Rör om. Sikta igen. Rör om. Sikta igen. Du ska sikta blandningen ungefär 5 gånger.

Klart! Du kan nu använda detta i ditt amerikanska recept eller spara i en lufttät burk:-)

Jag brukar göra extra mycket när jag väl gör cake flour och förvarar det i min älskade plåtburk från Derrière la porte. Den är visserligen menad för socker, men jag tycker att tårtan (cake) på sidan gör att den passar perfekt för detta ändamål😀

Plåtburken går bland annat att köpa hos LyxigaPlåtburkar.se

 

One thought on “Recept: Cake Flour

  1. Pingback: Recept: Heaven & Hell Cake –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s