Recept: Tårtbotten, Ägg- och Glutenfri

Har fått en del förfrågningar på vad jag använder för recept på mina tårtbottnar som är både ägg- och glutenfria, så här kommer det 🙂

Ägg- & Glutenfri Tårtbotten

Räcker till en 24cm form

4 dl glutenfritt mjöl

2 dl socker

1 tsk vaniljpulver

3 tsk bakpulver

2,5 dl mjölk

50 gram smör

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Smält smöret.

Häll i smör och mjölk i mjölblandningen och vispa smeten slät.

Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i cirka 40 -50 min (beror lite på formstorleken). Låt en sticka avgöra när det är klar.

Tips: För variation kan du riva ner skalet från en citron.


5 tankar om “Recept: Tårtbotten, Ägg- och Glutenfri

  1. Där kom de! 😀 Nu jäklar ska de provbakas! 🙂 Tack så jättemycke för receptet och alla andra tips jag fått från dig. Du har varit till stor hjälp!! 🙂

    • Hoppas att du gillar det! Receptet har fått godkänt från många icke allergiska oxå vilket är ett mycket gott betyg 🙂
      Så lite så! Kul att kunna hjälpa till 🙂 Ser fram emot att få se resultatet sen 😀

Lämna en kommentar