Har fått en del förfrågningar på vad jag använder för recept på mina tårtbottnar som är både ägg- och glutenfria, så här kommer det 🙂
Ägg- & Glutenfri Tårtbotten
Räcker till en 24cm form
4 dl glutenfritt mjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
50 gram smör
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret.
Häll i smör och mjölk i mjölblandningen och vispa smeten slät.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i cirka 40 -50 min (beror lite på formstorleken). Låt en sticka avgöra när det är klar.
Tips: För variation kan du riva ner skalet från en citron.
Där kom de! 😀 Nu jäklar ska de provbakas! 🙂 Tack så jättemycke för receptet och alla andra tips jag fått från dig. Du har varit till stor hjälp!! 🙂
Hoppas att du gillar det! Receptet har fått godkänt från många icke allergiska oxå vilket är ett mycket gott betyg 🙂
Så lite så! Kul att kunna hjälpa till 🙂 Ser fram emot att få se resultatet sen 😀
Super! Svärmor fick reda på det förra veckan att hon är glutenintolerant så dessa recept tas tacksamt emot 😉
Ja då passar receptet riktigt bra 🙂
Svar:
Det var ett liknande recept jag använde men inte gick det 😦
Mvh Linda Runn