Recept: Self Raising Flour

I brittiska och amerikanska recept så används ofta Self Rising Flour vilket är en ingrediens som är vädligt enkelt att göra själv. 🙂

Self Raising Flour

Du behöver:

1 cup (2,36dl) vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

Gör så här:

Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet. Sikta sedan i en mjölsikt eller sil. Rör om. Sikta igen.

Förvara i en lufttät burk eller använd i ditt recept. 🙂

Jag förvarar mitt i en fin Derrière la porte burk som bl.a. går att köpa hos LyxigaPlåtburkar.seDet smarta måttet som syns i bakgrunden har jag fått avCulina.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s