Chocolate & Caramel Popcorn

*Check blue text for english

Caramel chocolate popcorn by sockerrus.se

Dessa sötsalta snacks fick dottern med sig att bjuda klassen på när det var julavslutning. Kanske inte det mest klassiska julgodiset men det blev helt klart det mest populäraste. Barnen var lite tveksamma till en början men så fort de smakat så ville de ha mer – å det är ett gott tecken 😉 Att den dessutom är glutenfri samt enkelt kan göras laktos- och mjölkfri är ett stort PLUS.

*These deliciously sweet and salty snacks is what my daughter brought with her last day of school. Maybe not a very chrismasy sweets but the kids loved them and they were very popular. 

Caramel chocolate popcorn by sockerrus.se

Det går snabbt att göra och kan, enligt mig, lätt bytas mot lördagsgodiset eller ställas på juldessertbordet. Tips är dock att ha lite papper/våtservetter nära till hands för det har en tendens att bli lite kladdig. 

*They are easy to make and doesn’t take long at all. A perfect snack a saturday night or for Christmas Eve. We will definitly have them.

Caramel chocolate popcorn by sockerrus.se

Receptet hittade jag i en Buffétidning för något år sedan och har bara ändrat mängden popcorn. De fina formarna har jag fått från It’s Design. Väldigt snygga och passande färger för årstiden tycker jag 🙂

*Scroll down for recipe in english.

Popcorn med Choklad & Karamell

75 g smör

2 dl socker

1 pkt micropopcorn

50 mörk choklad

Gör så här:

  • Poppa popcorn enligt anvisningar på paketet.
  • Koka upp smör och socker i en kastrull på medelhög värme. Det ska bli en brun smet och det tar ca 5 min. Rör försiktigt under kokningen. Akta dock så att den inte bränns.
  • Ta av från värmen och rör smeten slät.
  • Blanda genast ner popcorn och rör snabbt om tills det är väl blandat.
  • Bred ut popcornen på en bakpappersklädd plåt.
  • Smält chokladen i micron och häll över popcornen.
  • Ställ in i kylen en stund så att chokladen stelnar något samt karamellen svalnar lite alternativt låt det stå framme någon timme.
  • Dela popcornenmixen i bitar.
  • Ät och njut!

♥♥♥

Chocolate & Caramel Popcorn

75 gram butter

170 gram caster sugar

1 package microwave popcorn

50 gram dark chocolate

How to:

  • Pop popcorn according to the package.
  • Combine caster sugar and butter and in a saucepan. Cook over medium heat until mixture comes to a boil (about 5 minutes). Remove from heat and stir until smooth.
  • Pour the popcorn in the pan and stir well.
  • Pour the popcorn onto a parchment paper lined baking sheet.
  • Melt chocolate and drizzle over popcorn.
  • Put in the fridge until or let stand in roomtempature until chocolate is set.
  • Break popcorn mixture into pieces.
  • Eat and enjoy!


Have a sweet day! Do come back tomorrow for more late Christmas (and all year around) sweets ♥

Love Lisa

Annonser

3 thoughts on “Chocolate & Caramel Popcorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s