I maj gjorde jag en tårta till min mans kollega Veronica. Eller tårtan var till Veronicas mamma som fyllde 60 år. De ville ha en tårta med blommor och med inslag av kanelbullar och prinsesstårta (då hennes mamma älskar just dessa två).
Tårtan består av vaniljbotten fylld med hemmagjord lemoncurd, mosade jordgubbar och glasscreme. Täcket är av sugarpaste (dekorfondant).
Den stora blomman är gjord utav flowerpaste och övriga blommor, prinsesstårta och kanelbullar är gjorda av marsipan. Alla stora guldpärlor är mjuka.
Det är många som frågat hur jag gör spetskanten med formen jag har så inom kort dyker det upp en steg-för-steg på det.
Jag hoppas att ni alla har en riktigt härlig sommar!
Ha det sött!
Kram, Lisa
Annonser
Fantastisk tårta! Du e grym 😉
Så fin 🙂
Oj vilken fin tårta! Vad duktig du är!
Den är helt underbar!!
Den där tårtan är ju nästan overkligt fin och helt UNDERBAR!!
Jag tror nästan att du t om överträffat dig själv 🙂 🙂
Heja DIG!
Kram Mrs G
Amazing work, as usual!!!!
Galet vacker!!
Fantastiskt fin som vanligt!:)
Fantastiskt vacker tårta.
Kan inte säga annat än att jag är helt förstummad över denna vackra tårta! Vågar man verkligen äta något så vackert?
Absolut! Man måste våga 🙂
Tack söta du för din fina kommentar!
Det här måste vara en av de vackraste tårtor jag sett! Du är otroligt konstnärlig och skicklig!
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Åh så fin, älskar allt med den! Skulle verkligen passa mig med 😉
Du gör alltid så fint tårta!!
Du gör så fina bakverk och jag har svårt att förstå hur mycket fantasi du har för att komma på hur tårtorna ska se ut. Ska bli kul att se din bok också!
/Emma
Tack söta du!♥
Hej, Jag undrar om man kan göra blommorna eller tårta i förväg och lägga dem i frusen. Tror du jag att färgerna kan bli förstöd? Hur många tårtor räcker det till ca 70 personer? Tack på förhand.
Hej! Tårta kan du göra i förväg och lägga i frysen. Blommorna går oxå att göra i förväg men låt dem då först torka helt och sedan lägger du dem i en lufttät burk. Ställ burken i ett skåp så håller sig färgerna bra. Det är bara i solljus färgen avtar. Antal bitar är svårt att säga då det spelar stor roll hur stor och hög tårtan är. Om du googlar Tårtbitsuträknare så hittar du ett bra verktyg för att räkna ut tårtbitar 🙂
P.s. Vilken tårta!!! Du har inspirerat mig. Tack för att jag har hittat min nya hobby. 🙂
Tack till dig Peng för dina fina ord! Blir så oerhört glad över att höra att jag inspirerat dig! Tack 🙂
Så otroligt fin tårta 😀 hur har du gjort det fina mönstret på de små blommorna? 🙂
Hej!
Otroligt fin tårta. Undrar om du använd blomutstickare och isf var har du hittat en sådan stor? Hittar bara mindre. Mvh Emma