Semlor + Macarons = MacaronSemlor

En av mina absoluta favoritbakelser är helt klart semlan. Har testat weinersemla, saffranssemla och chokladsemla för att nämna några varianter och enligt mig så går inget upp emot den klassiska varianten. Jag ÄLSKAR verkligen kombinationen kardemumma, mandelmassa och grädde. Dock tycker jag det är himla kul med lite olika varianter av den klassiska semlan, därav förra årets skapande av Whoopie Semlan. I år har jag gjort en MacaronSemla (bl. a. för imorgon kommer en annan variant av den gamla klassikern).

KardemummaMacarons (med en droppe gul färg) fyllda med en skiva mandelmassa, spritsa grädde och på toppen lite florsocker.

Yummie!

Nu är det inte så att jag gjort jättestora macarons utan det är espressokoppar+fat (från Lagerhaus) på bilderna, så makronerna är i vanligt storlek (lite större än en 5-krona).

Ha en fortsatt härlig (och söt) dag!

Kram, Lisa

Annonser

11 thoughts on “Semlor + Macarons = MacaronSemlor

  1. Pingback: I ♥ Semlor |

  2. Pingback: I ♥ Semlor, i alla dess former | Sockerrus - The Sweet Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s