Saftiga vaniljcupcakes med mjuk vanilj- och marshmallowfrosting

Cupcakes är något som jag älskar att göra. De är dessutom perfekt att ha några cupcakes i frysen ifall man får gäster. Vill man bjuda på nybakat fika, men vet med sig att man inte hinner ro ihop en smet, så går det faktiskt utmärkt att frysa smeten i exempelvis en spritspåse. Det är bara att låta den tina upp i kylen och sedan grädda som vanligt. Till topping kan man exempelvis slänga ihop en smörkräm, blanda lite cream cheese med florsocker eller servera dem som muffins. Dekorationen behöver inte heller vara så märkvärdig och har du exempelvis lite bär hemma eller strössel så räcker de utmärkt. Det går med andra ord att slänga ihop cupcakes rätt snabbt om man skulle vilja 🙂

En enkelt dekorerad cupcake med vanilj- och marshmallowfrosting dekorerad med lite blåbär. Har testat en hel fel olika vaniljcupcakes men har fortfarande inte hittat någon som slår detta recept. Den blir riktigt saftig och smakar mycket vanilj (Recept följer lite längre ner).

För att göra den lite lyxigare (och smaskigare) så hällde jag lite körsbärssirap över den.

Smaskens!

Saftiga Vaniljcupcakes

Receptet ger ca 12 stycken

2 1/4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk

1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.
  3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
  4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.
  5. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
  6. Fyll muffinsformar till max 2/3 (jag brukar oftast fylla dem till hälften).
  7. Grädda i ugnen i cirka 17-23min

Vanilj- och Marshmallowfrosting

150-175 g smör
4-5 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 burk marshmallowfluff (går även att göra egen)
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Vispa ihop allt i en skål. Börja med att ta det mindre måttet smör o florsocker, och ta i mer ifall du tycker att det behövs.
  3. Vispa tills den är fluffig och spritsbar.
  4. Spritsa dina cupcakes.

Får du frosting över så kan den förvaras i kylen.

Lycka till! 🙂

Annonser

29 thoughts on “Saftiga vaniljcupcakes med mjuk vanilj- och marshmallowfrosting

  1. Tack för en härlig hemsida!! Blir alltid glad när man tittar in här:)
    En fråga om frosting kan man göra den
    kvällen innan och förvara den i kyllen och spritsa dagen efter?

    • hej Johanna!
      Absolut, det kan du göra. Tänk bara på att den ska hinna tina upp så att den är spritsbar. Har du inte lagt frostingen i en spritspåse med tyll så kan du köra den i micron några sekunder för att få en bra konsistens.

    • Det var onekligen jag som var otydlig och skrev lite flummigt – Sorry! Smöret ska vara minst rumstempererat. Får gärna vara lite lösare. Jag brukar stoppa in det i micron ett par sekunder.

      Tack själv! 🙂

  2. Oh dom här tänker jag testa att baka!
    tänkte göra egen marshmallowfluff, det står i receptet att man ska ha i en burk. Hur mycket är det av den egengjorda?
    kramar

  3. Tack för dina underbara recept med lika underbara bilder 🙂 En fråga? Om man nu inte orkar göra egen marshmallowfluff, var köper du den då? Och hur ser den köpta ut?
    Så man vet vad man ska titta efter!!!
    Tack tack tack!

  4. Hej! Jag älskar din sida och dina recept och fina bilder. Har blivit frälst i marshmallowfrostingen, den är såååå god. Nu har jag ännu en gång länkat till din blogg i min och denna gången till dessa vaniljcupcakes. Jag hoppas det är ok. De blev verkligen jättesaftiga och goda.
    Mvh Renée

  5. Testade denna frosting till ett par chokladmuffins för någon vecka sen efter att jag läst inlägget, till ett födelsedagsfirande. Fick många tummar upp :)) Riktigt gott!

  6. Hej jag undrar om man skulle kunna göra det här receptet utan marsanpulver?? Och om man i så fall kunde ha i något annat istället ??
    Älskar din blogg läser den dagligen 🙂

    • Hej Angelica! Du kan absolut utesluta marsanpulvret. Tillsätt då gärna lite vanilj eller någon form av aromsmak för lite mer smakrik frosting 🙂 Den är ju rätt neutral i smaken så den passar utmärkt att smaksätta!
      Tack söta du! ♥

  7. Pingback: Love is in the air Cupcakes | Sockerrus – The Sweet Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s