Carlo’s Bakery – Cake Boss

För 1,5 år sedan, när mitt intresse för att göra tårtor, cupcakes och annat sött började, så satt jag och min dotter som klistrade framför TV-showen Cake Boss. Vi såg avsnitt efter avsnitt där Carlos och hans familj bakade den ena vackrare tårtan än den andra och fascinerades över vad de kunde skapa av ”lite” socker. Ett besök på Carlo’s Bakery kändes som givet den dagen jag väl skulle åka till New York. Nu 1,5 år senare så har Carlos nått superstjärnestatus och kön som ringlar sig utanför hans bageri kan ta 2-3timmar att ta sig igenom. Kö är aldrig kul, och det ville vi undvika så vi klev istället upp tidigt och promenerade ner till Port Authority (busstation) och tog bussen till 95 Washington street, Hoboken, New Jersey. Det gick hur smidigt som helst då bussen tog 15-20min och stannade precis utanför bageriet. Vi var där 5 minuter innan de öppnade, 06.55. En helt perfekt tid då vi lugnt kunde gå runt och kika på alla bakverk och så i bageriet. Kommer man senare på dagen så finns inte den möjligheten utan man få trängas i en full butik. Mitt tips mao – Åk dit tidigt🙂

Butiken var fylld med familjebilder, dekorerade tårtdummys, bakverk och sovenirprylar. Det som förvånade mig var att tårtorna som var på display både i skylten och hyllan högt på väggen var väldigt vanliga och inte alls så avancerade som tårtorna de gör i Cake Boss. Det tyckte jag var oerhört tråkigt då jag hoppats se ett mästerverk av tårtgurun Buddy.

Bakverk fanns det gott om och det var mycket jag hade velat testa. Dock går det ju inte att äta precis hur mycket bakverk som helst (- I know, galet va?😉 ) Jag hade innan vi åkt dit surfat lite rekommendationer på vad man måste testa när man är där, vilket underlättade. Något att tänka på om ni besöker bageriet är att inga priser står någonstans utan allt verkar vägas. Vi köpte cannolis (vanliga och choklad), lobster tails, red velvet cupcakes och 10 olika kakor. De senare skulle vi ta med hem till dottern. Önskade att vi hade kunnat handla lite mer men då vi skulle ut på sightseeing hela dagen med frihetsgudinna och annat, så kunde vi inte riktigt gå och bära på en massa bakverk. Så vi köpte bara det vi trodde oss kunna äta  på förmiddagen. Just det, jag köpte ju ett förkläde också.

Från Carlo’s Bakery är det väldigt nära till Hoboken Terminal där både tåg, bussar och båtar går. Vi passade på att ta båten till Manhattans södra spets och det kan varmt rekommenderas – Så himla vackert!

Utsikten från Hoboken Terminal. Vackert va?

Frihetsgudinnan och Ellis island. Nedan Brooklyn Bridge och Pier 17.

En helt otroligt vacker båtfärd tyckte vi, men vardagsmat för de som pendlar från Jersey. Det var inte många människor på båten som tittade upp utan satt lugnt och läste eller lekte med sin telefoner. Tänk vad lätt man blir hemmablind.

Vi testade choklad cannolin när vi kommit i land och den vanliga smaskade vi på i stora hallen på Ellis Island. Krämen som är i smakar lite kanel och var väldigt god. Något jag helt klart skulle vilja testa att göra något hemma med🙂 Åker ni dit så kan dessa rekommenderas.  De är dock väldigt lika de vi köpte på Venieros, så orkar man inte åka ut till Jersey så kan man ta en promenad dit istället. De på Carlo’s Bakery såg mer aptitliga ut dock (de andra hade gröna små saker på sig).

Lobster tail har jag sett dyka upp på Cake Boss ett par gånger och de rekommenderas varmt på nätet. Den övre kommer ifrån Venieros och den ljusare på den undre bilden kommer ifrån Carlo’s Bakery. Det är typ en smördegs bakelse med någon vaniljaktig kräm i. Båda var goda, men Carlos var lite godare. Dock var det på tok för mycket smördeg vilket gör att jag inte skulle äta en hel Lobster tail igen. Jag skulle bryta sönder den och äta krämen istället för den var jättegod. Ska försöka få tag på receptet och göra något annat bakverk med den krämen för den var som sagt väldigt god.

Red velvet cupcakes testade vi oxå. Måste säga att jag är grymt besviken på dessa. Frostingen smakade ren maragarin (fast lite värre) med pyttelite socker och själva muffinsen smakade bara väldigt skumt. Dessa slängdes.

Kakorna vi tog med hem till dottern glömde jag ta bilder på, man kan dock se två av dem lite längre upp. De med färgat socker på och de med strössel, var två av kakorna vi tog med hem. Dotterns utlåtade efter att ha testat en tugga från varje kaka: ”Mamma, dina kakor är 1000 gånger godare än dessa”. Jag testade några av dem och konstaterade att, ja, de var inte så spännande alls. Några kakor blev inte ens uppätna då dottern inte ville äta upp dem.

Det är bara att inse, vi är rejält bortskämda med goda bakverk här hemma att när vi åker utomlands så blir vi inte lika imponerade som andra😉 Cake Boss är helt grym på att göra tårtor på TVn och det är dessutom en riktigt underhållande show att titta på. Helt klart värt ett besök, men man bör inte ha så höga förväntningar på hans bakverk som jag hade, då blir man lätt besviken. Så håll nere förväntningarna lite, åk dit tidigt och ta båten tillbaka – Det är min rekommendation🙂

12 thoughts on “Carlo’s Bakery – Cake Boss

  1. Måste säga att jag är en smula avis på er som har fått besöka Cake Boss eget bageri (blir alltid väldigt impad när jag ser det programmet), men det låter ju lite tråkigt att det inte uppfyllde era förväntningar. Nu när jag vet vart stället finns får jag väl se om jag kommer dit nån dag😛 i övrigt tycker jag att du skriver bra, och har bra beskrivningar på hur du gör dina egna små underverk🙂

  2. Kul att få se bilder från nån man ”känner” (😉 ) som varit där. Jag har faktiskt inte kollat på Cake Boss så många gånger.
    Och jag är också övertygad om att våra bakverk här i Sverige är 1000 gånger godare…😉

  3. Åh det där slår aldrig fel. Ofta när man är förtjust i något på avstånd, har hört talas om det via andra osv så blir man ofta besviken när det väl är dags.
    Därför försöker jag alltid hålla nere förväntningarna en smula, roligare att bli positivt överraskad.

    Kram Mrs G

  4. vi förlovade oss i new york strax under brooklyn bridge, så det är min drömatt gifta mig u new york också precis som att besöka carlos bakery .
    Vet att när jag har kollat på programet pratar han om att Lobster tailsen är fyllda med ice cream cream, på svenska blir ju det glass kräm🙂 som jag tror är en blandning av lika delear vaniljkräm och vispad grädde.

  5. Jag har sett många avsnitt av Cake boss (även om jag ibland ledsnar lite på att de inte berättar så mycket om hur de gör tårtorna, vad de smakar och så, utan fokuseringen ligger bara på hur de ser ut) och skulle tycka det vore helt enormt kul att åka dit och se det hela med egna ögon! Bara utsidan är ju jättevacker❤ Trist att det inte smakade bättre, man har ju som sagt höga förväntningar när man ser allt de gör på TV, men det är ju ganska typiskt USA – utseendet går före smaken. Kul ändå att ha varit där, och roligt för oss andra att läsa =D

  6. Takk for tipset med å være der tidlig på morgenen. Vi skal over til NYC i mai neste år og skal bo på Jersey siden som gjør det lett å komme seg til Hoboken. De er utrolig flinke til å lage kaker der, men jeg tror mange av de ikke smaker godt. Vi er som du sier godt vant her i Skandinavia.🙂

  7. vilken underbar resa och vad häftigt att få se stället på riktigt. kollar också på the cake boss, skitkul ju. Bakverken ser helt underbara ut. ha det toppen kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s