Key Lime Pie

”Den där pajen bara måste du baka till midsommar” var min sambos första ord när han tog första biten av denna fräscha och underbart goda paj. Han fullkomligt älskade den! Kan inget annan än att hålla med honom. Den är syrlig men ändå söt och helt fantastiskt god. Godast är den om man serverar lite grädde till tycker jag.

Normalt brukar man använda digestivekex som botten till pajen men jag valde att använda blåbär- och vanilj singoallakex. Väljer du att byta ut kexen till kex med fyllning så kan du nöja dig med att bara använda 1/3 av smöret. Jag lägger dock ut orginalreceptet.

Psst! Du kan vinna en stor rosa pajform (den på bilden fast större) och mina 4 andra favoritprodukter från Lagerhaus denna vecka. Tävlingsinstruktioner finner du HÄR!

Key Lime Pie

Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.

3. Blanda dem med smält smör.

4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.

5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna.

7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.

8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.

9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.

10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).

11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

Receptet är direkt kopierat från Leila Lindholm.

Annonser

17 thoughts on “Key Lime Pie

  1. Låter jättegott! Skulle vilja laga Key Lime Pie nångång… Måste man vara medlem i facebook för att vara med i tävlingen om att vinna dina favoritsaker från Lagerhaus?

    • Jag köpte dem på ebay. Dock vet jag att Klara Färdiga har sådana formar, iallafall de större. De mindre kommer ifrån McDonalds 😉

  2. Namnet på receptet är ju lite missvisande. Det är måhända en limepaj, men så länge man använder ”vanlig” lime och inte key limes så kan det aldrig bli en Key Lime Pie….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s