Dammsugarklubbor – Steg-för-Steg + Recept

Här kommer receptet och en steg-för-steg hur jag gjorde mina dammsugarklubbor jag hade på helgens kafferep/dessertbord. Som hjälpmedel har jag använt en bakmaskin men det går givetvis att göra dammsugare med elvisp också🙂 Receptet på dammsugare skickade Hanna in till mig – Tack!

Dammsugare

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • ca 3 1/2 dl sockerkakssmulor (Jag använde denna kaka och recept)
  • 1-2 tsk arraksessens eller punsch (jag använde 1, 5 tsk arrakessens)
  • ca 300 g marsipan
  • 75 g choklad

Gör så här:

  • Smula sönder en sockerkaka och häll ner i en skål. Tillsätt alla ingredienser och blanda väl.

  • Låt degen vila i kylen i ca 1 timme. Under tiden kan du färga in marsipanen ifall du skulle vilja ha den i en annan färg.
  • Kavla ut marsipan till en rektangel. Ta fram en mönstermatta/mönsterkavel/stämplar och tryck ett mönster på marsipanen. Jag brukar dra en kavel över mina mönsterplattor för att få ett bra och jämt mönster. Lyft försiktigt. Fastnar det så kan du testa att pudra mönsterplattan/kaveln med lite maizena innan du trycker den mot marsipanen.

Mönstermattan jag har använt kommer ifrån följande set med mönstermattor och är köpt på Ebay International.

  • Ta ut degen ur kylen och dela i 4 delar. Rulla varje deg till långa rullar och lägg på marsipanen. Rulla ihop och skär bort överflödet. Dela i 4 delar. Följ sedan anvisningarna på bilden nedan.

  • För att göra klubborna lite extra söta kan man exempelvis knyta en rosett på pinnen.

Lycka till!🙂

34 thoughts on “Dammsugarklubbor – Steg-för-Steg + Recept

    • Tack Annelie!
      Ja det tror jag. Går ju att frysa alla olika delar så tillsammans måste det oxå gå bra. Låt de tina i kylskåpet. Kan tänka mig att marsipanen kanske blir lite klibbig, men bara kanske🙂

  1. Så då.. Nu har även jag testat dessa. Smaskens vart det! =D
    Dock inte lika fina… Fick inte välja färg själv. Dotter, som är den andra dammsugsälskaren i familjen ville ha rosa och lila. Haha! Aja, får ge mig på ett par tjusiga sen också.

    Tack för att du visade andra sätt att älska dessa små ”kakor” på.

    //Sandra

  2. Pingback: Cake pops – Lite tips, recept & annat –

  3. Rose, pastafärg (Intl) hos kakburken fungerar den till att färga vit choklad när man smälter den till cake pops ?🙂 Hoppas på svar! Älskar din hemsida.

    • När jag färgar choklad använder jag pastafärg baserat på olja. Det fungerar alldeles utmärkt. Har inte testat att använda vanlig pastafärg men har sett på andra bloggar att färgen blivit lite prickig/grynig.

      Tack!🙂

  4. Pingback: Dammsugar-Cake Pops | The Sweet Angel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s