Recept: Krämkakor

Av Petra fick jag ett recept på Krämkakor som jag testat att göra till kafferepet som går av staplen när som helst 🙂 Väldigt söta (till utseendet) och med mycket vaniljsmak.

Krämkakor

50 g vanilj/marsanpulver
325 g smör
90 g florsocker
1 tsk vaniljpulver
300 g vetemjöl

Fyllning

1,5 dl vaniljkräm
100 g smör
60 g florsocker
1 krm apelsinskal
1 krm vaniljpulver

Gör så här (med bakmaskin)

  • Häll alla ingredienser i baktråget och kör igång program 10. När degen är väl blandad och blivit till en klump stänger du av maskinen (tar runt 5 min).

  • Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till långa korvar med en diameter på ca 3 cm. Linda in i plastfolie och stoppa i kylen minst 30 minuter.
  • Ta ut kakdegen ur kylen och skiva den direkt i knappt 1 cm-tjocka skivor. Lägg degbitarna på bakpappersklädd plåt, inte alltför tätt.
  • Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de börjar få en lätt gyllene färg.
  • Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Häll i alla ingredienser i baktråget och kör i gång bakmaskinen på program 10. Rör till en jämn fast smet (detta tar runt 5 min).

  • Spritsa ut krämen, eller fördela den med sked, på hälften av kakorna. Täck med resten av kakorna.
  • Förvara i frys, och servera kalla pudrade med florsocker.

 

Gör så här (utan bakmaskin)

  • Arbeta samman alla ingredienser till degen i en matberedare eller för hand.
  • Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till långa korvar med en diameter på ca 3 cm. Linda in i plastfolie och stoppa in i kylen minst 30 minuter.
  • Ta ut kakdegen ur kylen och skiva den direkt i knappt 1 cm-tjocka skivor. Lägg degbitarna på bakpappersklädd plåt, inte alltför tätt.
  • Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de börjar få en lätt gyllene färg.
  • Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Häll i alla ingredienser i baktråget och kör i gång bakmaskinen på program 10. Rör till en jämn fast smet
  • Spritsa ut krämen, eller fördela den med sked, på hälften av kakorna. Täck med resten av kakorna.
  • Förvara i frys, och servera kalla pudrade med florsocker.
Annonser

One thought on “Recept: Krämkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s