3-våningstårta i miniformat

Jag nämnde i går att jag i 10 dagar framöver skulle ha ett inlägg om dagen där bakverken går i grönt tecken. Anledningen till detta är precis det några av er gissade, nämligen för att fira in Paddy’s Day som är den 17/3 🙂 Dagen betyder mycket för oss i min familj då jag bott i Dublin och då min dotter är född där. Dagen till ära klär sig dottern i enbart gröna kläder och sätter på sig sin megastora leprechaun-hatt och vi ser alltid till att baka något grönt 🙂 På Irland firas det med en stor festival där man bland annat (iallafall förr i tiden) färgade Liffey River (som går igenom stan) grön. På bloggen kommer det att dyka upp mycket grönt-orange-vitt (Irlands färger) men även guld, shamrocks, leprechauns och säkerligen något mer 😉

Först ut har jag gjort en liten 3-våningstårta i macarons. Mellan lagren finns grön päronsmörkräm och guldkulor. Blomman på toppen är borstad i lite guld och är gjord i flowerpaste.

Kul att se skillnaden på ”tårtan” med olika bakgrund 🙂

PS: Missa inte chansen att vinna snygga plåtbukar.

Klicka här för att komma direkt till tävlingen!

16 tankar om “3-våningstårta i miniformat

    • Nämen vad kul! Jag bodde på ett flertal ställen men de flesta kretsade runt Rathmines. Själv då? Jag var där mellan 1998-2002. När vad du där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s