Dagens Tips: Tårtring/Anslagsring

Ett mycket bra hjälpmedel när du ska göra tårta är en justerbar tårtring/anslagsring/kakring/tårtbottenring (kärt barn har många namn😉 )

När du fyllt din tårta och täckt den med lite plastfolie så sätter du tårtringen runt och trycker åt så att det inte finns någon luft mellan tårtan och ringen. Får den nu stå så här i minst 8 h i kylen så har du en betydligt lättare tårta att jobba med då den håller formen bättre.

Den tårtring jag använder kan man använda till tårtstorlekar i diameter 16-30 cm och går att hitta här. Har många gånger undrat varför jag inte skaffat detta smidiga redskap tidigare?!?

Springformskant

Har man inte en tårtring så går det iofs att använda springformskanten vilket jag gjort tidigare. Tyvärr så stämmer den inte alltid överrens med storleken på tårtan. När jag använder springform så har tårtbottnen en tendens att krympa 1 cm i diamatern och då går det inte att använda just den formen.

Plastfolie

Ett annat tips om man inte vill köpa en tårtring är att använda mycket plastfolie och dra åt det när man snurrar det runt tårtan så att det blir ett tajt lager plastfolie runt.

Det kommer Steg-för-Steg på detta. Ska passa på att fota när jag gör helgens tårtor.🙂

3 thoughts on “Dagens Tips: Tårtring/Anslagsring

  1. Funderar på hur man använder en sådan där kakring/anslagsring när man bakar tårtor. Skulle ju vara praktiskt med en sådan för att slippa köpa en hel bunt med olika springformar. . Vad har man för botten? Är det något du vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s