Recept: Kokoskakor med mandelmassa

Kokos och mandelmassa är en otroligt god kombination tycker jag. Denna kaka påminner om kokostoppar i konsistensen och ska vara lite mjuk och nästan kladdig inuti.

Detta recept har jag använt här.

Receptet ger 16 st stora kakor

Du behöver:

3 äggvitor

200g ljust råsocker

200g kokosflingor

100g mandelmassa

1 kravodlad citron, skalet och saften

150-200g mörk choklad

Gör så här:

Blanda äggvita, socker, kokosflingor och riven mandelmassa. Låt det sedan stå och dra i kylskåpet en timme. Rör ner finrivet citronskal samt citronsaft i smeten.

Värm ugnen till 175grader. Forma 16 toppar (eller plattare kakor) på en bakplåtspapperförsedd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 min, de ska vara lätt gyllenbruna upptill. Gör du plattare kakor så förkorta tiden med 5-8 min, de ska vara lite gyllenbruna i kanterna.

Smält chokladen i micron eller i ett vattenbad. Doppa topparna lätt i chokladen eller ringla den smälta chokladen över kakorna. Låt chokladen stelna.

Klart!🙂

One thought on “Recept: Kokoskakor med mandelmassa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s