Tyllar jag använder

Som en del i ”Sockerskolan” tänkte jag tipsa er vilka tyllar jag använder samt visa någon bild där jag använt dem. Kommer själv ihåg när jag först skulle köpa mig ett par stycken och visste inte alls vad jag skulle välja. Så denna guide underlättar förhoppningsvis för några av er läsare 🙂

Tyllar

Bilden nedan visar skillanden på  3 liknande spritsar. Den i plast kommer ifrån Patisse och har inget nummer men är den största som kommer i ett kit om 7 tyllar.  Den till vänster i bilden är tyll nr 829 från Ateco och den minsta i höger på bilden ärtyll 1M från Wilton.

 
 En bild som visar skillnaden i storleken på Wiltons största stjärntyll 1M, Atecos nr 829, och Patisse’s största plasttyll. Innan jag köpte dessa tyckte jag det var svårt att se hur pass stor Wiltons tyll var i jämförelse med ex Atecos. Vissa webbutiker nämner ju inga mått vilket gör det supersvårt tycker jag.
 
 
 
 
En av mina favorittyllar är Wilton 1B som syns till vänster på bilden härbredvid. Den använder jag mycket flitigt. Tyllen bredvid är också från Wilton och har nummer 1B. Då jag länge bara hade den som rund och stor så är det främst den jag använt. Numera har jag dock även en annan stor rund tyll som jag gillar. Den är dock lite större och kommer från Ateco (finns på bild längre ner)
 
 

Sockerrus rekommenderar

Om jag skulle rekommendera ett bra startpaket så är det Atecos 4 stora tyllar (bild nedan). Det är främst dessa 4 som otroligt duktiga Åsa Hello Sugar (länk) använder. De går att köpa hos Klara Färdiga (länk). Utöver det så kan jag varmt rekommendera ena favoriten, tyll 1B från Wilton (se bilden ovan) som bl.a går att köpa på Kakburken (länk).

Exempel

Nedan ses ett par bilder där jag använt en del av tyllarna jag nämnt ovan. Jag kommer att fylla på med flera bilder så att alla tyllarna finns representerade som färdiga cupcakes.
(Om du klickar på bilderna så kommer du till respektive inlägg.)
Tyll 1A från Wilton

Tyll 1B från Wilton

Största tyllen från Patisse

 

– – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – – ♥ – – – – –

Jag hoppas att inlägget kan vara till någon hjälp! 🙂

Ha det bäst!

Kram, Lisa

13 tankar om “Tyllar jag använder

 1. Hej!
  Har precis börjar att göra lite egna tårtor och kollar en del olika bloggar för att lära mig mer. Funderar på detta med spackla som det ofta står, är det ett lager med ex. grädde eller smörkräm runt hela tårtan innan du lägger på sockerpastan/marsipan?
  Sedan undrar jag hur många lager med fyllning som är bäst för att få fin höjd, men ändå bästa smak.
  Du kanske kan beskriva hur du brukar bygga dina tårtor

  Jättebra blogg! 🙂
  Mvh sandra

  • Hej Sandra!
   Absolut. Jag ska göra en tårta till helgen och kan då passa på att ta lite bilder och göra ett inlägg av det sen.
   Normalt gör jag två lager fyllning och om jag vill ha den extra hög så gör jag med 3 fyllningar. Kan då blanda de 2 fyllningarna i de 3e lagret eller ha glasscreme (grädde och vanijkräm). Spackla är när du smetar in hela tårtan i grädde eller smörkräm för att locket ska kunna fästa.

   Ska försöka svara utförligare i inlägget sen.
   Kram kram och Tack!
   Lisa

 2. Jättebra inlägg! Jag som tycker att Wiltons M1 är stor, nu vill jag ju ha de andra oxå;) Har du något tips på en mini tyll att spritsa t.ex kristyr eller smörkräm på tårta med? Det finns ju ett par stycken…haha!

  • Tack Ulrika! Haha, ja det är lätt att man skapar sig ett stort Vill-ha-begär när man surfar runt på bakbloggar. Finns ju så mkt!

   De små är jag inte lika bra på då jag är dålig på att använda små – men det ska det bli ändring på 🙂

 3. Jätte bra inlägg. Jag bara tackar för denna fina information som du dela med dig. Kanon blogg. Jag är inne flera gånger per dag…

  • Tack Carina! Kul att du uppskattar det! Å superkul att du gillar min blogg så mycket! 😀 Blir verkligen så himla glad över att höra det 😀

 4. Tack så mycket! Jag har hittills bara använt Wiltons tyllar (har både 1M och 1B + några jag inte minns nummret på). Blir sugen att testa den du rekommenderade från Klara färdiga, synd att jag nyss beställde därifrån nu måste jag nog vänta ett tag… åtminstånne tills några muffinsformar är slut. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s