Smörkräm – Basrecept

Det är alltid bra att ha ett recept att utgå ifrån när man ska göra en smörbaserad frosting till cupcakes eller tårtor. Jag använder mig av detta som jag sedan smaksätter och färgar.

Smörkräm (räcker till cirka 1o cupcakes)

Smultronfrosting

115g smör

4-4,5dl florsocker

2 tsk kokande vatten

Några droppar karamellfärg eller pastafärg

 

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Enjoy!🙂

Förslag på smaksättningar:

4 msk kakao

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 tsk päron-, smultron, jordgubb eller annan essens

1-2 msk saft (hallon, jordgubb etc)

3-4 tsk likör (amaretto är supergott, tog då 4 tsk för starkare smak)

4 tsk kaffepulver upplöst i vattnet

60 g smält chokad (lite avsvalnad)

1,5 -2 tsk citronarom

34 thoughts on “Smörkräm – Basrecept

  1. Pingback: Bröllopsprovtårtor « Sockerrus

  2. Pingback: En enkel kärlekstårta –

  3. Pingback: Cupcakes med tennisbollar –

  4. Pingback: Theodoras tårta –

  5. Pingback: Bröllopstårtor helt i vitt –

  6. Pingback: Frilly Cake –

  7. Pingback: Bröllopstårta med rosa rosor –

  8. Pingback: ”Ice Cream” Cake Pop –

  9. Pingback: Läcker tårta med superenkel frostningsteknik –

  10. Pingback: Chokladcupcakes med vintrig blomma –

  11. Pingback: Saftiga vaniljcupcakes med mjuk vanilj- och marshmallowfrosting –

  12. Hur mycket ska man göra för att täcka 2 tårtor? ska göra 2 enkla tårtor till en granne, hennes dotter fyller 2. Är detta något barn kan tycka om tror du? Har aldrig gjort ordentliga tårtor utan grädde innan men jag tycker grädde blir så jobbigt att spackla med. några tips?🙂

    • Smörkräm brukar vara populärt bland de små🙂 Jag skulle göra ett dubbelt recept. Alltid bra att ha lite extra utifall att🙂 Vet du med dig om att du bara vill spackla ett tunt, tunt lager så räcker det nog med en sats.

  13. Pingback: A Little Birthday Cake –

  14. Jag är väldigt mycket nybörjare på det här så det är troligen en dum fråga men visst är det så att man kan använda smörkrämen att spackla tårtan med innan man täcker den med SP, eller har jag fått det helt om bakbenet..?😉

  15. Pingback: Bröllopstårta med flygplan – Sockerrus

  16. Pingback: Cupcakes with flowers – Sockerrus

  17. Pingback: Lace Wedding Cake |

  18. Pingback: Mousse Cake with Lemon, Strawberry & Bubblegum | Sockerrus – The Sweet Blog

  19. Pingback: Tutorial: Easy Frosting Technique | Sockerrus – The Sweet Blog

  20. Hej! Tack för din fina sida, så mycket inspiration! Jag tänkte göra en mangofrosting och undrade om jag kan byta ut det kokande vattnet mot kokande mangojuice i ditt recept ovan? Funkar det tror du? Vill inte ha för rinnig frosting för jag ska spritsa på frostingen så helst vill jag inte ha både vatten och juice i. Tack igen för vackra bilder och underbara tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s