Homer Simpson and his Donuts

En gammal arbetskamrat frågade mig för ett tag sen om jag ville anta en liten utmaning. Han ville nämligen ha en äntligen-är-det-semester-tårta som skulle vara både ägg- och glutenfri. Min första tanke var ”Oj, det blir inte så enkelt”, men självklart sa jag ”JA!”.

Jag fick fria händer med dekorationen och tänkte genast ”Homer Simpson” och ”Donuts” för det är två saker jag är rätt säker på att han och hand familj skulle gilla 🙂

  

Tårtan består av en ägg- och glutenfri vaniljbotten och sammanlagt 3 lager med jordgubbsmousse och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med lite grädde blandat med vit chokladmousse och täckte med marsipan. Dekorationerna består av marsipan, olika strössel och socker. 

19 tankar om “Homer Simpson and his Donuts

 1. Hej!

  Jag är just i tagen att hitta inspiration till en homer-tårta till min simpsonsgalne lillebror, och så hittade jag denna fantastiska tårta! 🙂 Vad använde du till donutsen?
  Superfina tårtor allihopa!

  My

  • Hej My!
   Vad kul att du gillade min Homer-tårta 😀 Donutsen gjorde jag i marsipan som jag färgat. Sen doppade jag några av dem i glasyr och andra i strössel 🙂

   TACK! Vad glad jag blir över att du tycker det!
   Lycka till med tårtan!
   /Lisa

 2. Ping: Sushitårtor –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s